Potrzebne wsparcie finansowo-rzeczowe dla 1,5 rocznego chłopca i czteroletniej dziewczynki !

Prosimy o wszelką możliwą odzież, środki higieny osobistej, środki chemiczne, produkty żywnościowe a także zabawki.

Odzież dla 1,5 rocznego chłopca rozm. 92-98, obuwie rozm. 23, pieluszki rozm. 4

Odzież dla 4-letniej dziewczynki rozm. 110-116, obuwie 27-28

Datki rzeczowe prosimy przekazać na adres:

Fundacja POWSTAŃ

„Dar nieba”

Ul. Powstańców Wlkp. 23

64-510 Wronki

Można przekazać także przez ojców franciszkanów na adres:

Klasztor o. Franciszkanów

Dla Fundacji POWSTAŃ „Dar nieba”

Ul. Mickiewicza 1

64-510 Wronki

Wpłaty finansowe na konto fundacji:

BNP PARIBAS

Tytułem: Dar nieba

Wpłaty dokonane tytułem: „Dar nieba” będą mogły być wykorzystane i przekazane tylko potrzebującej rodzinie, natomiast wpłaty tytułem: „na cele statutowe” mogą być przekazane na „Dar nieba” lub inne cele statutowe Fundacji.

Krótka historia:

Ojciec i głowa rodziny został osadzony w zakładzie karnym, pozostawił żonę z dwójką małych dzieci nad czym bardzo ubolewa, dlatego zwrócił się do nas o pomoc. Rodzina wynajmowała mieszkanie, jednakże kiedy żona została sama z dwójką małych dzieci, nie była w stanie opłacać dalej mieszkania. Przygarnęła ją rodzina dając niewielki pokój z kuchnią wymagające remontu bez łazienki, w tzw. „łazience” jest tylko sedes. Mieszkanie wymaga remontu i przystosowania dla dzieci. Niestety matka opiekująca się dziećmi nie posiada żadnych dochodów poza 500+ na 2 dzieci i zasiłkiem rodzinnym w kwocie 190 zł. Na utrzymanie dzieci i siebie ma więc 1190 zł miesięcznie z czego opłaca 300zł przedszkole dla córki i opłaty zużycia wody i energii w swojej części mieszkalnej.

Po skontaktowaniu się z rodziną i rozeznaniu zaistniałej sytuacji pragniemy prosić także o wsparcie dla matki dzieci w odzież rozm. M/L ; żywność najlepiej taką, która nie psuje się szybko, oraz wsparcie materialne, aby matka mogła zakupić węgiel, którym ogrzewa mieszkanie, lub opłacić leki kiedy dzieci chorują. Zwracamy się z prośbą także o materiały budowlane czy wyposażenia wnętrz w tym do łazienki, lub środki finansowe na dostosowanie mieszkania do godnych warunków użytkowania. Oferty pomocy w zakresie materiałów budowlanych można składać na adres meilowy: fundacja.powstan@gmail.com temat: Dar nieba.

Daj dzieciom kawałek nieba !!!